Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe kan ik de e-mail naar een andere mailserver sturen?

Hoe kan ik de e-mail naar een andere mailserver sturen?

Het koppelen van een IP-adres van een mailserver doet u middels DNS (A records en MX records) op de volgende manier:

1. Log in in het configuratiescherm
2. Klik op de domeinnaam die u wilt wijzigen
3. Klik op 'On' naast Mail components, zodat dit veranderd in 'Off' (de mail komt nu niet meer op de mailserver van Hosting.nl)
4. Klik op 'Edit' achter DNS.
5. Maak hier vervolgens een A record aan met de naam 'mail' en in het data veld uw IP-adres
6. Maak hier vervolgens een MX record aan, waarbij je het eerste veld leeg laat, het tweede veld invult met de routecost (standaard waarde is 20) en in het laatste veld mail.uwdomeinnaam.nl

Na maximaal 72 uur zijn de door gemaakte wijzigingen bekent over het gehele internet en komen de e-mails binnen op uw eigen mailserver