Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe vul ik een CNAME record in?

Hoe vul ik een CNAME record in?

Een CNAME record bestaat uit drie variabelen:

1. Name
Hier vult u het gewenste suddomein in, zonder het hoofddomein.
2. TTL
TTL staat voor Time To Live, dit is de tijd gemeten in secondes dat een CNAME record in een caching server wordt ogeslagen alvorens hij de 'Data' voor een 'Name' opnieuw op zal halen.
3. Data
Hier vult u de naam van het doeladres in waar u de 'Name' aan wenst te koppelen, dit mag een extern adres zijn.

Voorbeeld:
Zone: Hosting.nl
Name TTL Data
w3 86400 www.hosting.nl
Koppelt w3.hosting.nl aan het IP adres van www.hosting.nl (moet dus nog wel middels een hostheader op de webserver gedefineerd worden in dit voorbeeld).