Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - 'Access Denied' bij het wegschrijven van bestanden via ASP.NET

'Access Denied' bij het wegschrijven van bestanden via ASP.NET

Wanneer u de foutmelding 'Access Denied' heeft, wordt deze fout waarschijnlijk veroorzaakt doordat er geen impersonating gebruikt. De .NET applicatie gebruikt dan het ASPNET of Network Service account en deze heeft geen schrijfrechten. De fout is op te lossen door gebruik te maken van impersonating. Hiermee kan aan de applicatie worden opgeven op welk user account deze moet draaien. De volgende regels in de web.config zijn voldoende:

userName="uwgebruikersnaam"
password="uwwachtwoord" />

Deze moet geplaatst worden in tussen in de web.config

Een web.config met uitsluitend impersonate erin zou er dan zo uit moeten zien:

Een goede impersonate ziet er dan als volgt uit: