Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Include virtual/include file geeft een foutmelding op de Windows webservers.

Include virtual/include file geeft een foutmelding op de Windows webservers.

De foutmelding Include virtual/include file, komt doordat de optie 'Enable Parent Paths' in IIS op de servers uitstaat. Dit staat uit als gevolg van een security patch (als ASP aanstaat wordt deze optie uitgezet).

Dit is op meerdere manieren op te lossen:

1. In plaats van. include file, include virtual gebruiken. Hierbij dient de applicatie op uw ontwikkel omgeving wel een eigen website te zijn (een applicatie is niet voldoende) of in de root van de default website te staan (in het geval van XP). Bijvoorbeeld: <!--#include virtual="/includes/include.inc"-->. Include virtual gebruikt als root de website, dus de include is altijd vanaf het punt waar de website gedefinieerd is. Deze methodiek wordt door ons aangeraden alszijnde beste werkwijze.

2. Het uitstaan van de optie 'Enable Parent Paths' blokkeert niet het gebruik van include file maar het gebruik van ../. Dus u kunt wel degelijk gebruik maken van include file maar dan op de volgende manier: <!--#include file="includes/include.inc"-->. Deze methodiek roept de file aan vanaf het pad waar de include aangeroepen wordt. Dus als de includes/include.inc in /test/voorbeeld/includes/include.inc staat en de include wordt aangeroepen vanaf een pagina in /test/voorbeeld/aanroepincludes.html dan gaat het goed. Staat de aanroepincludes.html op een andere plek dan zal hij niet bij includes/include.inc kunnen komen. Tevens kunt u hiermee niet een folder onder de folder waar de aanroeppagina in staat aanroepen (doordat ../ niet toegestaan wordt). Vandaar ook het advies om met optie 1 te werken.

3. Op het moment dat uw te includen bestanden uitsluitend asp bestanden zijn dan kunt u dit tevens oplossen door scripts te includen met het gebruiken van de functie Server.Execute. Nadeel hiervan is dat het uitsluitend asp bestanden betreft.

*. Als advies voor de ontwikkel omgeving raden wij aan om de website naar de root van de daadwerkelijke website te wijzen. Hiermee voorkomt u problemen in de ontwikkel omgeving met het gebruik include virtual (welke vanaf de root van de website rekend).