Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe pas ik mijn hostfile aan?

Hoe pas ik mijn hostfile aan?

Om websites, die ergens anders staan dan de DNS aangeeft, te kunnen testen, kunt u het IP adres en domeinnaam toevoegen aan uw HOST bestand.

Windows
Dit is heel simpel te doen via Kladblok (Notepad). Het is aan te raden om om voor de zekerheid een back-up van het bestand te maken.
  • Blader naar C:\Windows\System32\Drivers\etc\
  • Klik met de rechtermuis knop op het host bestand (Let op deze heeft GEEN extensie) en kies voor 'Openen met'
  • Kies voor Kladblok (Notepad)
  • Voeg een regel toe met IP adres van de server, welke u van ons heeft gekregen en uw domeinnaam bv 62.129.149.125 uwdomein.nl
  • Sla het bestand op.
  • Om er zeker van te zijn dat het werkt dient u alle vensters van uw browser af te sluiten en daarna een nieuw venster te openen.

Om het te testen kunt u een ping uitvoeren via
  • Start > Programma's > Accessories > Opdracht Prompt
  • Typ vervolgens ping + spatie +  het betreffende domeinnaam in.
  • Als antwoord dient u het IP adres te krijgen dat u heeft ingevoerd in uw host bestand.
Mac

Als u HostsWidget heeft geinstalleerd, kunt u hier makkelijk in het overzicht een wijziging toevoegen.

Of via een Terminal
  • Open Terminal (via Spotlight), typ de volgende code in en druk op enter:
  • sudo nano /private/etc/hosts
  • Typ je wachtwoord in en druk op enter. Geen paniek als er geen tekens in beeld komen. Dit hoort zo.
  • Zet het IP-adres inclusief het serveradres in de lijst.
  • Gebruik control-o om het bestand op te slaan, waarna je op enter drukt, en control-x om de editor af te sluiten.
  • Als laatste schoon je het cachegeheugen op om te zorgen dat de aanpassingen direct van kracht worden. Dit doe je in de Terminal met:
  • dscacheutil -flushcache

Vergeet niet de regel, na het testen, weer te verwijderen.