Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Prestasho?

Hoe installeer ik Prestasho?

Hier leggen we uit hoe je Prestashop kunt installeren op uw domeinnaam. Vergeet niet om eerst een database aan te maken en de benodigde software via internet te downloaden.

> Hoe maak ik een database aan?

> Hoe kan ik de CMS software downloaden, uitpakken en uploaden?

Stap 1

Start

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl'. U komt nu op het onderstaande voorbeeld scherm terecht waar u een taal voor de verdere installatie kunt kiezen.

Kies uw taal en klik vervolgens op ‘Next'.

Stap 2

‘Pre-installatie controle'

In dit scherm komen eventuele fouten in de configuratie naar boven.
In dit geval dient u de rood aangevinkte mappen en bestanden schrijf rechten te geven. Dit kunt u doen dmv. uw ftp client (bv. Filezilla). Klik hier voor een uitleg over rechten.

Stap 3

Rechten geven

Klik na het geven van de rechten op ‘Refresh these settings'.
Als alles correct is voor installatie komt u op het volgende scherm terecht.

Klik nu op ‘Next'.

Stap 4

Database gegevens invoeren

Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait (Dus niet ‘localhost'!).
2. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.
3. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
4. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.

U kunt deze gegevens controleren door te klikken op ‘Verify now!'

Klik op ‘Next'.

Stap 5

Admin/verkopers gegevens invoeren

Hier vult u de gegevens in van de webwinkel en de gegevens voor de Administrator van de winkel, hierdoor kunt u inloggen en uw webwinkel naar behoeven aanpassen.

1. Hier vult u de naam van uw webwinkel in.
2. Hier vult u in in welk land uw webwinkel zich bevindt.
3. Door te klikken op ‘Choose File' kunt u een logo voor uw webwinkel uploaden (Aanbevolen afmeting: 230x75 pixels).
4. Hier vult u uw voornaam in.
5. Hier vult u uw achternaam in.
6. Hier vult u uw e-mailadres in.
7. Hier vult u een wachtwoord in (Let Op! maak een sterk wachtwoord).
8. Hier vult u ter controle nogmaals uw wachtwoord in.

Klik nu op ‘next'.

Stap 6

Opruimen

De installatie van Prestashop is nu klaar.

Het is aan te raden de ‘install' folder te verwijderen.

Voor het verwijderen van de ‘installation' map dient u in te loggen op het control panel. Voor het verwijderen van de ‘install' map zie verwijderen van een installatie map'.