Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Magento?

Hoe installeer ik Magento?

Hier leggen we uit hoe je Magento kunt installeren op uw domeinnaam. Vergeet niet om eerst een database aan te maken en de benodigde software via internet te downloaden.

> Hoe maak ik een database aan?

> Hoe kan ik de CMS software downloaden, uitpakken en uploaden?

Stap 1

Licentie

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl'. Als u wilt, kunt u de licentie nu helemaal doorlezen. Vink daarna 'I agree' aan.

Klik op 'continue'.

Stap 2

‘Localization'

In dit scherm kunt u aangeven waar uw winkel zich bevindt.

1. Hier vult u de locatie van de winkel in.
2. Hier vult u uw tijdzone in.
3. Hier vult u de standard valuta van uw winkel in.

Klik op ‘continue'.

Stap 3

‘Pre-installatie controle'

In dit scherm komen eventuele fouten in de configuratie naar boven. In dit geval moet u de mappen die in het rood in het kader aangegeven worden schrijf rechten geven.

Klik op ‘continue'.

Stap 4

Database gegevens invoeren

In deze stap gaat u de gegevens van de door u aangemaakte database invoeren in de invulvelden 1 t/m 7.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait. (Dus niet ‘localhost'!).
2. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.
3. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
4. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.
5. Hier kunt u een zogeheten ‘Table Prefix' invoeren, dit is vooral handig als u meerdere sites draait op dezelfde database.
6. Hier vult u de url voor uw site in.
7. Hier vult u het pad voor de admin login in. In het voorbeeld geval zou het inloggen van de admin dus zijn: ‘http://uwdomeinnaam.nl/admin'.

Klik op ‘continue'.

Stap 5

Admin account aanmaken

U kunt nu door middel van het invullen van de invoervelden 1 t/m. 7 een administrator account aanmaken.

1. Hier vult u de voornaam van de administrator in.
2. Hier vult u de achternaam van de administrator in.
3. Hier vult u het e-mailadres van de administrator in.
4. Hier vult u de gewenste gerbuikersnaam van de administrator in.
5. Hier vult u het gewenste wachtwoord voor de administrator in.
6. Nogmaals het wachtwoord ter controle
7. Hier kunt u een encryptie sleutel invoeren die Magento gebruikt om wachtwoorden, credit card gegevens e.d. te versleutelen.

!Heeft u hier geen ervaring mee, laat het veld dan leeg. De installer zal verderop in de installatie een sleutel genereren.

Klik op ‘continue'

Stap 6

De installatie van Magento is nu klaar. Als u in stap 5 geen encryptie sleutel heeft ingevoerd, zult u nu de door de installer gegenereerde sleutel zien. (In ons voorbeeld tussen de uitroeptekens). Bewaar deze op een veilige plaats.