Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Wordpress?

Hoe installeer ik Wordpress?

Hier leggen we uit hoe je Wordpress kunt installeren op uw domeinnaam. Vergeet niet om eerst een database aan te maken en de benodigde software via internet te downloaden.

> Hoe maak ik een database aan?

> Hoe kan ik de CMS software downloaden, uitpakken en uploaden?

Stap 1

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl' dus typen we ‘www.uwdomeinnaam.nl'. Het onderstaande scherm zal tevoorschijn komen.

U krijgt de mogelijkheid om een wp-config.php automatisch te laten aanmaken door de server. Deze dient u wel aan te klikken, echter gaat het de server niet lukken.

Wat u kunt doen, is een text editor openen zoals Kladblok. In stap 4 van dit document zal de server de configuratie op het scherm tonen, die kunt u dan knippen en plakken in uw text editor.

In stap 4 zullen we deze handeling verder toelichten.
Klik nu op ‘Create a Configuration File'.

Stap 2

Welkomscherm

Klik op ‘Let's go!'.

Stap 3

Database gegevens invoeren

Het type database kan blijven staan op ‘mysql' als u een MySQL database heeft aangemaakt. Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in die hoort bij deze user.
4. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait (Dus niet ‘localhost'!).
5. Hier kunt u nog een ‘Table Prefix' invoeren, dit is voor als u meerdere Wordpress installaties op een enkele database gaat draaien. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u hem gewoon laten staan zoals het staat.

Stap 4

Copy and paste

De web installer geeft nu aan dat hij niet in staat is geweest het ‘config.php' bestand aan te maken.

Selecteer nu alle text die in het kader staat. Dit doet u door eenmalig in het tekstkader met de linkermuisknop te klikken en vervolgens drukt u op CTRL-A.

Daarna drukt u CTRL-C om de tekst te kopiëren. Zet nu uw cursor in de text editor en druk CTRL-V in.

Nu kunt u het bestand opslaan als 'config.php' en uploaden naar de root van uw site.

Als dit gelukt is, klikt u op ‘Run the install'.

Stap 5

Database gegevens invoeren

Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 6.

1. Hier vult u de naam van de website in.
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in die hoort bij deze user.
4. Hier vult u nogmaals ter controle het wachtwoord in.
5. Hier kunt u niets invullen, dit vakje geeft aan of het door u gekozen wachtwoord sterk genoeg is of niet.
6. Hier vult u een e-mailadres in. Gebruikelijk is daar het e-mailadres van de webmaster/administrator neer te zetten.

Klik nu op ‘Install Wordpress'.

Stap 6

De installatie is nu klaar.
U kunt inloggen op uw site door te klikken op ‘Log In'.