Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Drupal?

Hoe installeer ik Drupal?

Hier leggen we uit hoe je Drupal kunt installeren op uw domeinnaam. Vergeet niet om eerst een database aan te maken en de benodigde software via internet te downloaden.

> Hoe maak ik een database aan?

> Hoe kan ik de CMS software downloaden, uitpakken en uploaden?

Stap 1

Typ via een internetbrowser uw domeinnaam. (U komt op het onderstaand scherm terecht)
- Kies de taal

Stap 2

In dit scherm zullen eventuele fouten in de configuratie naar boven komen. De meest voorkomende foutmeldingen zijn dat het bestand ‘settings.php' niet bestaat en dat de map ‘uwdomeinnaam/sites/default/files' niet bestaat.

U dient nu het bestand ‘/uwdomeinnaam.nl/sites/default.settings.php' te kopiëren naar ‘uwdomeinnaam.nl/sites/settings.php'.

Let Op! Het is belangrijk dat u het bestand kopieert en niet hernoemt. Het bestand default.settings.php dient ook te blijven staan. Als u het bestand hernoemt zal de installatie ‘vast lopen'.

Verander nu de rechten van ‘settings.php' zodat de server er in kan schrijven. Uitleg over het geven van rechten vindt u hier.

Nu dient u nog de map ‘uwdomeinnaam.nl/sites/default/files' aan te maken. Ook voor deze map dient u schrijfrechten te hebben.

Let op! Het is belangrijk dat u het bestand kopieert en niet hernoemt. Het bestand default.settings.php dient ook te blijven staan. Als u het bestand hernoemt zal de installatie ‘vast lopen'.

Verander nu de rechten van ‘settings.php' zodat de server er in kan schrijven. Uitleg over het geven van rechten vindt u hier.

Nu dient u nog de map ‘uwdomeinnaam.nl/sites/default/files' aan te maken. Ook deze map dient schrijfrechten te hebben.

Stap 3

Het type database kan blijven staan op ‘mysql' als u een MySQL database heeft aangemaakt. Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in wat hoort bij deze user.

Klik nu op ‘Advanced options'

Stap 4

U zult zien dat na het klikken op ‘Advanced options' er meer invulvelden verschijnen. U dient nu bij veld 4 de naam van de server waar de database draait in te vullen. Dus niet ‘localhost'!

Klik nu op ‘Save and continue'.

Stap 5

Allereerst dient u de schrijfrechten die u in stap 2 heeft toegekend aan het bestand ‘settings.php' te verwijderen.

Nu kunt u verder gaan met de invulvelden 1 t/m 6 waarin u de basis gegevens van de website heeft ingevoerd.

1. Hier vult u de naam van uw website in. Dit hoeft niet zoals in het voorbeeld de domeinnaam te zijn. U kunt zelf iets verzinnen.
2. Hier vult u het algemene e-mailadres van de website in. Dit e-mailadres wordt gebruikt voor o.a. registratie van nieuwe gebruikers, password aanvragen en andere aankondigingen.
3. Hier vult u de gebruikersnaam van de administrator in.
4. Hier vult u het e-mailadres van de administrator in.
5. Hier vult u het wachtwoord van de administrator in.
6. Hier vult u ter controle nogmaals het wachtwoord van de administrator in.

Stap 6

De installatie van Drupal is klaar, u kunt nu uw website bekijken en aanpassen.

Klik op ‘your new site'.