Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Joomla?

Hoe installeer ik Joomla?

Hier leggen we uit hoe je Joomla kunt installeren op uw domeinnaam. Vergeet niet om eerst een database aan te maken en de benodigde software via internet te downloaden.

> Hoe maak ik een database aan?

> Hoe kan ik de CMS software downloaden, uitpakken en uploaden?

Let op! Voor de web installer dienen cookies in uw browser aan te staan!

Zorg ervoor dat u in Hsphere in uw pakket bij "Directory Indexes" het volgende intypt in het witte vlak: index.php

Stap 1

Taalkeuze

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl'. U komt op het onderstaande scherm terecht, waar u een taal voor de verdere installatie kunt kiezen.

Klik op volgende.

Stap 2

‘Pre-installatie controle'

In dit scherm zullen eventuele fouten in de configuratie naar boven komen.
De meest voorkomende fout is de melding dat het configuration.php bestand niet schrijfbaar is. Deze fout kunt u na de installatie verhelpen. Als u de FTP-instellingen invult later in deze installatie, hoeft u hier niets aan te doen.

Klik op volgende.

Stap 3

Database gegevens invoeren

Het type database kan blijven staan op ‘mysql' als u een MySQL database heeft aangemaakt. Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait. (Dus niet ‘localhost'!)
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.
4. Hier vult u de naam van de database in die u wilt gebruiken.

Klik op volgende.

Stap 4

FTP gegevens invoeren

Standaard staat ‘FTP-laag inschakelen' op Nee. Vink hier "Ja" aan en ga verder met de invoervelden 1 t/m 3.

1. Hier vult u uw gebruikersnaam in. Dit is de gebruikersnaam die u ook gebruikt om op H-Sphere in te loggen.
2. Hier vult u het wachtwoord in behorend bij de bij 1 ingevulde gebruikersnaam.
3. Hier kunt u de ‘root' van de site invullen. Als u niet zeker bent wat dat is kunt u ook klikken op ‘Autozoeken FTP pad'.

Klik op volgende (rechtsboven).

Stap 5

Configuratie

Hier vult u bij de invulvelden 1 t/m 4 de basisgegevens voor uw website in.

1. Hier kunt u de naam van uw website invullen. Bedenk iets leuks en pakkends.
2. Hier kunt u een e-mailadres invullen. Het is gebruikelijk om hier het e-mailadres van de webmaster in te vullen.
3. Hier vult u het wachtwoord in waarmee u na de installatie als admin kunt inloggen op de Joomla! site.
4. Hier dient u ter controle nogmaals het wachtwoord te bevestigen.

Voor nieuwe Joomla! gebruikers is het aan te raden om voorbeelddata te installeren. Dit doet u door te klikken op ‘Installeer voorbeelddata'.

Klik op volgende.

Stap 6

Opruimen

De installatie van Joomla! is nu klaar, u dient nu alleen nog de map ‘installation' te verwijderen van de server.

Voor het verwijderen van de ‘installation' map dient u in te loggen op het control panel. Voor het verwijderen van de ‘installation' map zie ‘verwijderen van een installatie map'.