Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe kan ik de CMS software uitpakken en uploaden?

Hoe kan ik de CMS software uitpakken en uploaden?

We gaan in dit voorbeeld uitleggen hoe u de PrestaShop webwinkel moet uitpakken en uploaden. Het uploaden en uitpakken van bestanden werkt voor alle pakketten hetzelfde.Het enige wat per pakket kan verschillen is of ze zich uitpakken in een map of rechtstreeks op de plek waar het pakket staat.

Stap 1

- Download het CMS softwarepakket van de desbetreffende website
- Download Winzip (Windows) om de Zip file uit te kunnen pakken (Mac behoeft geen software pakket. Dit zit al standaard op de computer)
- Pak de Zip file uit. Klik met de rechtermuisknop op de file en kies ''extract here'' of ''hier uitpakken''

Stap 2

- Download FileZilla en open de software
- Zoek links de map ''Prestashop'' en klikt die eenmaal met de linkermuisknop aan.

Stap 3

- Log in op uw ftp account
- Vul bij ''Host'' ftp.uwdomeinnaam.nl in
- Vul bij ''Gebruiksnaam'' de gegevens in waarmee in inlogt in Hspere
- Vul bij ''Wachtwoord'' het bijbehorende wachtwoord in
- Klik op ''Snelverbinden''. In het rechter scherm ziet u de bestanden en mappen die bij Hosting.nl op de server staan.
- Klik nu eenmaal op ''uwdomeinnaam.nl''

Stap 4

- Selecteer aan de linkerkant alle bestanden en mappen (CTRL-A)
- Sleep de bestanden naar de rechterkant. De bestanden worden nu geupload naar de server bij Hosting.nl

Stap 5

- Houd de voortgang in de gaten onderin het scherm van FileZilla.
- Sluit
FileZilla af en begin met de webinstallatie van het betreffende CMS software pakket.