Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe ken ik schrijfrechten toe?

Hoe ken ik schrijfrechten toe?

Hier leest u hoe u met behulp van FileZilla rechten kunt toekennen/annuleren aan bestanden/mappen. FileZilla is een ftp client die u gratis kunt downloaden voor zowel Windows als voor Mac OsX. Heeft u nog geen FileZilla klik dan hier. We gaan in dit voorbeeld uit van het domein ‘uwdomeinnaam.nl' en de bijbehorende inloggegevens. Uiteraard dient u uw eigen gegevens te gebruiken.

Stap 1

- Start FileZilla op
- Vul bij ''Host'' ftp.uwdomeinnaam.nl in
- Vul bij ''Gebruiksnaam'' de gegevens in waarmee in inlogt in Hspere
- Vul bij ''Wachtwoord'' het bijbehorende wachtwoord in
- Klik op ''Snelverbinden''

Stap 2

- Zoek de map ''admin'' (of kies de map waarop u de rechten aan wilt passen)
- Selecteer de map en klik er met de rechtermuisknop op
- Kies ''Bestandsrechten''

Stap 3

- Selecteer aan welke groep u rechten toe wilt kennen en vink de vakjes aan

Stap 4

- Zet het vinkje aan bij ‘Toepassen op alle submappen' (op deze manier ken je direct rechten toe op alle achterliggende mappen/bestanden)
- Klik nu op ‘ok'.