Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Wat is webhosting?

Wat is webhosting?

Webhosting is een online dienst waar ruimte aangeboden wordt. Hier kan allerlei content, welke via een website toegankelijk is (denk aan tekst, afbeeldingen, video's, etc.), opgeslagen worden. Wanneer u een webhostingpakket bij Hosting.nl afneemt, huurt u dus eigenlijk een stukje ruimte op de servers bij ons. Om een website online te kunnen zetten heeft u hosting nodig. Hosting is het verhuren van serverruimte waar uw website 24 uur per dag, 7 dagen per week opvraagbaar is. U heeft een hostingprovider nodig omdat het hosten van een website een aantal benodigdheden met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan 24/7 verbinding met internet, internetverbinding met voldoende capaciteit en strenge beveiliging. Om dit zelf te realiseren, bent u veel geld kwijt. Daarom kunt u voor het hosten van uw website terecht bij Hosting.nl.

Shared Hosting

Bij Shared Hosting worden verschillende websites op één en dezelfde webserver gehost. De web server wordt bij Shared Hosting gedeeld (shared) door verschillende klanten. Op deze manier wordt de volledige capaciteit van de server over meerdere accounts verspreid. Elke website gebruikt een eigen plaats op de server, zodat de websites van elkaar afgebakend zijn. U deelt met Shared Hosting dus de fysieke server met nog meer domeinen. Dit in tegenstelling tot dedicated hosting, waarbij u beschikking heeft over de gehele server.