Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik osCommerce? (handleiding)

Hoe installeer ik osCommerce? (handleiding)

! U dient voordat u met stap 1 begint een database te hebben aangemaakt. Weet u niet of u dit heeft gedaan of hoe het moet? Klik hier voor een uitleg. Ook dienen de files al geupload te zijn. Uitleg daarover vindt u hier.

Stap 1

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl'.

Klik vervolgens op ‘Install a new online store'.

Stap 2

In dit scherm kunt u aangeven welke opties u aan wilt hebben. Voor minder gevorderde gebruikers raden wij aan beide opties aangevinkt te laten staan.

Klik op ‘continue'.

Stap 3

In deze stap gaat u de gegevens van de door u aangemaakte database invoeren in de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait. (Dus niet ‘localhost'!)
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.
4. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.

Klik op ‘continue'.

Stap 4

De installer maakt een ‘test' verbinding met de database. Mochten de gegevens die bij stap 3 ingevuld zijn incorrect zijn, dan komt dat nu naar boven.

Ook zal er een import poging ondernomen worden door de webinstaller.
Hij zal op: /uwdomeinnaam.nl/catalog/install/oscommerce.sql zoeken naar een exportfile. Als u uw oude database geëxporteerd heeft en de export file staat daar onder de naam ‘oscommerce.sql', dan zal hij uw oude database importeren.

Klik op ‘continue'.

De database is succesvol geïmporteerd. Dit zal hij ook aangeven als u geen oude te importeren database had.

Klik op ‘continue'.

Stap 5

Als het goed is heeft de installer zelf de velden 1 t/m 4 al ingevuld. Als dat nog niet is gebeurd, vult u ze als volgt in.

1. Hier vult u de url die leidt naar uw webwinkel in.
2. Hier vult u het ‘absolute' pad naar uw webwinkel in.
3. Hier vult u de domeinnaam waar de cookies opgeslagen dienen te worden in.
4. Hier vult u de map in waar de cookies opgeslagen moeten worden.

Bent u niet zeker wat u moet invullen? Laat dan alles staan zoals het is.

Klik op ‘continue'.

Stap 6

Nu gaat u verder met het invullen van de database gegevens in invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait (Dus niet ‘localhost'!).
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.
4. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.

Klik op ‘continue'.

Stap 7

In dit scherm zullen eventuele fouten in de configuratie naar boven komen. In dit geval moet u de files die in het rood aangegeven worden schrijf rechten geven.

Klik op ‘Retry'.

Stap 8

Als de rechten in stap 7 goed gezet zijn, ziet u het volgende scherm en is de installatie klaar.

Stap 9

U zult nu nog een waarschuwingsschermpje zien. Dit geeft aan wat op dit moment veiligheids issues zijn. U bent niet verplicht deze op te lossen, maar het is sterk aan te raden!

In dit voorbeeld zal de map ‘uwdomeinnaam.nl/catalog/install' verwijderd moeten worden en de 2 configure.php bestanden (zie stap 7) moeten weer ‘read only' rechten krijgen.

Voor het rechten geven van bestanden en mappen klik hier.
Voor het verwijderen van bestanden of mappen
klik hier.