Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe kan ik bestanden uitpakken en uploaden? (handleiding)

Hoe kan ik bestanden uitpakken en uploaden? (handleiding)

In dit voorbeeld wordt uitgelegd hoe u bestanden kunt uitpakken en uploaden. In dit voorbeeld passen we dat doe bij de PrestaShop webwinkel.

Het uploaden en uitpakken van bestanden werkt voor alle pakketten hetzelfde. Het enige wat per pakket kan verschillen is of ze zich uitpakken in een map of rechtstreeks op de plek waar het pakket staat.

Benodigde software

Het pakket: PrestaShop pakket

Uitpakken

Windows: Winrar of Winzip

Mac: Geen software nodig, zit al standard in osx. U kunt het ingepakte bestand gewoon dubbelklikken.

Uploaden

Voor Mac en Windows: Filezilla

Stap 1

U krijgt nu een .zip bestand binnen. Deze pakt u uit op uw bureaublad.
Klik met de rechter muisknop op het bestand en kies: ‘extract here' of ‘hier uitpakken'.

Stap 2

Open nu Filezilla. De linker helft van het Filezilla scherm geeft de bestanden die lokaal staan weer. De rechter helft geeft bestanden van de remote server weer.

U zoekt nu links de map ‘prestashop' en klikt die eenmaal met de linkermuisknop aan.

Stap 3

U kunt nu Filezilla laten inloggen op uw ftp account. Dit kunt u doen door middel van het invullen van de velden 1 t/m 3.

1. De host: ftp.uwdomeinnaam.nl.
2. Usernaam: dezelfde waarmee u inlogd op H-Sphere.
3. Het bijbehorende wachtwoord.

Klik nu op ‘Snelverbinden'. In het rechter scherm zult u nu de bestanden en mappen op de server zien. Klik nu eenmaal op ‘uwdomeinnaam.nl'.

Stap 4

Nu kunt u aan de linkerkant alle bestanden en mappen selecteren (CTRL-A).
Vervolgens sleept u ze naar de rechterkant.

Stap 5

Nu worden de bestanden geupload naar de server. U kunt de voortgang in de gaten houden onder in het scherm van Filezilla. Als de overdracht klaar is en er zijn geen fouten, dan kunt u Filezilla afsluiten en beginnen met de webinstallatie van het betreffende pakket.