Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Prestashop? (handleiding)

Hoe installeer ik Prestashop? (handleiding)

Prestashop handleiding

! U dient voordat u met stap 1 begint een database te hebben aangemaak. Weet u niet of u dit heeft gedaan of hoe het moet? Klik hier voor een uitleg. Ook dienen de files al geupload te zijn. Uitleg hierover vindt u hier.

Stap 1

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl'. U komt nu op het onderstaande voorbeeld scherm terecht waar u een taal voor de verdere installatie kunt kiezen.

Kies uw taal en klik vervolgens op ‘Next'.

Stap 2

In dit scherm komen eventuele fouten in de configuratie naar boven.

In dit geval dient u de rood aangevinkte mappen en bestanden schrijf rechten te geven. Dit kunt u doen dmv. uw ftp client (bv. Filezilla). Klik hier voor een uitleg over rechten.

Stap 3

Klik na het geven van de rechten op ‘Refresh these settings'.

Als alles correct is voor installatie komt u op het volgende scherm terecht.

Klik nu op ‘Next'.

Stap 4

Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait (Dus niet ‘localhost'!).
2. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.
3. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
4. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.

U kunt deze gegevens controleren door te klikken op ‘Verify now!'

Klik op ‘Next'.

Stap 5

Hier vult u de gegevens in van de webwinkel en de gegevens voor de Administrator van de winkel, hierdoor kunt u inloggen en uw webwinkel naar behoeven aanpassen.

1. Hier vult u de naam van uw webwinkel in.
2. Hier vult u in in welk land uw webwinkel zich bevindt.
3. Door te klikken op ‘Choose File' kunt u een logo voor uw webwinkel uploaden (Aanbevolen afmeting: 230x75 pixels).
4. Hier vult u uw voornaam in.
5. Hier vult u uw achternaam in.
6. Hier vult u uw e-mailadres in.
7. Hier vult u een wachtwoord in (Let Op! maak een sterk wachtwoord).
8. Hier vult u ter controle nogmaals uw wachtwoord in.

Klik nu op ‘next'.

Stap 6

De installatie van Prestashop is nu klaar.

Het is aan te raden de ‘install' folder te verwijderen.

Voor het verwijderen van de ‘installation' map dient u in te loggen op het control panel. Voor het verwijderen van de ‘install' map zie verwijderen van een installatie map'.