Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Wordpress? (handleiding)

Hoe installeer ik Wordpress? (handleiding)

Wordpress handleiding

! U dient voordat u met stap 1 begint een database te hebben aangemaak. Weet u niet of u dit heeft gedaan of hoe het moet? Klik hier voor een uitleg. Ook dienen de files al geupload te zijn. Uitleg hierover vindt u hier.

Stap 1

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl' dus typen we ‘www.uwdomeinnaam.nl'. Het onderstaande scherm zal tevoorschijn komen.

U krijgt de mogelijkheid om een wp-config.php automatisch te laten aanmaken door de server. Deze dient u wel aan te klikken, echter gaat het de server niet lukken.

Wat u kunt doen, is een text editor openen zoals Kladblok. In stap 4 van dit document zal de server de configuratie op het scherm tonen, die kunt u dan knippen en plakken in uw text editor.

In stap 4 zullen we deze handeling verder toelichten.
Klik nu op ‘Create a Configuration File'.

Stap 2

Klik op ‘Let's go!'.

Stap 3

Het type database kan blijven staan op ‘mysql' als u een MySQL database heeft aangemaakt. Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de database die u wilt gebruiken.
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in die hoort bij deze user.
4. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait (Dus niet ‘localhost'!).
5. Hier kunt u nog een ‘Table Prefix' invoeren, dit is voor als u meerdere Wordpress installaties op een enkele database gaat draaien. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u hem gewoon laten staan zoals het staat.

Stap 4

De web installer geeft nu aan dat hij niet in staat is geweest het ‘config.php' bestand aan te maken.

Selecteer nu alle text die in het kader staat. Dit doet u door eenmalig in het tekstkader met de linkermuisknop te klikken en vervolgens drukt u op CTRL-A.

Daarna drukt u CTRL-C om de tekst te kopiëren. Zet nu uw cursor in de text editor en druk CTRL-V in.

Nu kunt u het bestand opslaan als 'config.php' en uploaden naar de root van uw site.

Als dit gelukt is, klikt u op ‘Run the install'.

Stap 5

Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 6.

1. Hier vult u de naam van de website in.
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in die hoort bij deze user.
4. Hier vult u nogmaals ter controle het wachtwoord in.
5. Hier kunt u niets invullen, dit vakje geeft aan of het door u gekozen wachtwoord sterk genoeg is of niet.
6. Hier vult u een e-mailadres in. Gebruikelijk is daar het e-mailadres van de webmaster/administrator neer te zetten.

Klik nu op ‘Install Wordpress'.

Stap 6

De installatie is nu klaar.
U kunt inloggen op uw site door te klikken op ‘Log In'.