Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe kan ik de schrijfrechten veranderen?

Hoe kan ik de schrijfrechten veranderen?

Hier leest u hoe u door middel van Filezilla rechten kunt toekennen of annuleren aan bestanden en/of mappen. Filezilla is een ftp client die u gratis kunt downloaden voor zowel Windows als voor Mac OsX. Heeft u nog geen Filezilla klik dan hier.

We gaan in dit voorbeeld uit van het voorbeeld domein ‘uwdomeinnaam.nl' en de bijbehorende login gegevens. Uiteraard dient u uw eigen gegevens te gebruiken.

 

Stap 1

Start filezilla op en vul de velden 1 t/m 3 in.

1. De Host: uwdomeinnaam.nl
2. Usernaam: ftp gebruikers naam. Deze is terug te vinden in uw Control panel van de betreffende website
3. Het bijbehorende wachtwoord

Klik nu op ‘Snelverbinden'.

 

Stap 2

In dit voorbeeld gaan we de map ‘admin' alle rechten toekennen. Uiteraard kunt u dit voorbeeld toepassen op elke map of file die u wenst.

Als u de map heeft gevonden klikt u er met de rechtermuisknop op. Vervolgens kiest u voor ‘Bestandsrechten' (linkermuisknop).

 

Stap 3

U ziet nu een schermpje dat weergeeft wat de huidige rechten zijn.

 

Stap 4a

Nu kunt u de rechten aanpassen. Dit kan op 2 manieren. U kunt alles wat niet is aangevinkt aanvinken. Of u kiest ervoor om het getal 777 te typen achter ‘Nummerieke waarde'.

Beide manieren doen exact hetzelfde.

Klik nu op ‘ok'.

LET OP: U heeft nu alleen de rechten voor deze map veranderd.

In veel gevallen is het belangrijk om zogenoemde ‘recursive' rechten toe te kennen. Dat betekent dat alle ‘achterliggende' mappen en/of bestanden dezelfde rechten krijgen.

 

Stap 4b

Dit hele proces gaat precies hetzelfde als in stap 4a. Het enige verschil is dat u nu een vinkje zet voor ‘Toepassen op alle submappen'.

U kunt er nu nog voor kiezen om het enkel toe te passen op de achterliggende bestanden of juist enkel op de achterliggende mappen.

Klik nu op ‘ok'.

U zult merken dat dit iets langer duurt dan bij stap 4a. Dit is afhankelijk van hoeveel mappen en/of bestanden er in de geselecteerde map aanwezig zijn.

 Was dit antwoord nuttig?

Aan favorieten toevoegen Aan favorieten toevoegen

Print dit artikel Print dit artikel

Lees ook

Powered by WHMCompleteSolution

Snelle navigatie


Login

Email

Wachtwoord

Herinner mij