Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe kan ik de schrijfrechten veranderen?

Hoe kan ik de schrijfrechten veranderen?

Hier leest u hoe u door middel van Filezilla rechten kunt toekennen of annuleren aan bestanden en/of mappen. Filezilla is een ftp client die u gratis kunt downloaden voor zowel Windows als voor Mac OsX. Heeft u nog geen Filezilla klik dan hier.

We gaan in dit voorbeeld uit van het voorbeeld domein ‘uwdomeinnaam.nl' en de bijbehorende login gegevens. Uiteraard dient u uw eigen gegevens te gebruiken.

Stap 1

Start filezilla op en vul de velden 1 t/m 3 in.

1. De Host: uwdomeinnaam.nl
2. Usernaam: ftp gebruikers naam. Deze is terug te vinden in uw Control panel van de betreffende website
3. Het bijbehorende wachtwoord

Klik nu op ‘Snelverbinden'.

Stap 2

In dit voorbeeld gaan we de map ‘admin' alle rechten toekennen. Uiteraard kunt u dit voorbeeld toepassen op elke map of file die u wenst.

Als u de map heeft gevonden klikt u er met de rechtermuisknop op. Vervolgens kiest u voor ‘Bestandsrechten' (linkermuisknop).

Stap 3

U ziet nu een schermpje dat weergeeft wat de huidige rechten zijn.

Stap 4a

Nu kunt u de rechten aanpassen. Dit kan op 2 manieren. U kunt alles wat niet is aangevinkt aanvinken. Of u kiest ervoor om het getal 777 te typen achter ‘Nummerieke waarde'.

Beide manieren doen exact hetzelfde.

Klik nu op ‘ok'.

LET OP: U heeft nu alleen de rechten voor deze map veranderd.

In veel gevallen is het belangrijk om zogenoemde ‘recursive' rechten toe te kennen. Dat betekent dat alle ‘achterliggende' mappen en/of bestanden dezelfde rechten krijgen.

Stap 4b

Dit hele proces gaat precies hetzelfde als in stap 4a. Het enige verschil is dat u nu een vinkje zet voor ‘Toepassen op alle submappen'.

U kunt er nu nog voor kiezen om het enkel toe te passen op de achterliggende bestanden of juist enkel op de achterliggende mappen.

Klik nu op ‘ok'.

U zult merken dat dit iets langer duurt dan bij stap 4a. Dit is afhankelijk van hoeveel mappen en/of bestanden er in de geselecteerde map aanwezig zijn.