Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe installeer ik Joomla!? (handleiding)

Hoe installeer ik Joomla!? (handleiding)

Joomla! installatie handleiding

! U dient voordat u met stap 1 begint een database te hebben aangemaakt. Weet u niet of u dat heeft gedaan of hoe dat moet? Klik hier voor een uitleg. Ook dienen de files al geupload te zijn. Uitleg hierover vindt u hier.

Let op! Voor de web installer dienen cookies in uw browser aan te staan!

Stap 1

Typ in een browser uw domeinnaam. In het voorbeeld gebruiken we het domein ‘uwdomeinnaam.nl'. U komt op het onderstaande scherm terecht, waar u een taal voor de verdere installatie kunt kiezen.

Klik op volgende.

Stap 2

In dit scherm zullen eventuele fouten in de configuratie naar boven komen.

De meest voorkomende fout is de melding dat het configuration.php bestand niet schrijfbaar is. Deze fout kunt u na de installatie verhelpen. Als u de FTP-instellingen invult later in deze installatie, hoeft u hier niets aan te doen.

Klik op volgende.

Stap 3

Het type database kan blijven staan op ‘mysql' als u een MySQL database heeft aangemaakt. Nu gaat u verder met de invulvelden 1 t/m 4.

1. Hier vult u de naam in van de server waar de database draait. (Dus niet ‘localhost'!)
2. Hier vult u de naam in van de user die ‘adm' rechten heeft.
3. Hier vult u het wachtwoord in wat behoort bij deze user.
4. Hier vult u de naam van de database in die u wilt gebruiken.

Klik op volgende.

Stap 4

Standaard staat ‘FTP-laag inschakelen' op ja, dus gaat u verder met de invoervelden 1 t/m 3.

1. Hier vult u uw gebruikersnaam in. Dit is de gebruikersnaam die u ook gebruikt om op H-Sphere in te loggen.
2. Hier vult u het wachtwoord in behorend bij de bij 1 ingevulde gebruikersnaam.
3. Hier kunt u de ‘root' van de site invullen. Als u niet zeker bent wat dat is kunt u ook klikken op ‘Autozoeken FTP pad'.

Klik op volgende (rechtsboven).

Stap 5

Hier vult u bij de invulvelden 1 t/m 4 de basisgegevens voor uw website in.

1. Hier kunt u de naam van uw website invullen. Bedenk iets leuks en pakkends.
2. Hier kunt u een e-mailadres invullen. Het is gebruikelijk om hier het e-mailadres van de webmaster in te vullen.
3. Hier vult u het wachtwoord in waarmee u na de installatie als admin kunt inloggen op de Joomla! site.
4. Hier dient u ter controle nogmaals het wachtwoord te bevestigen.

Voor nieuwe Joomla! gebruikers is het aan te raden om voorbeelddata te installeren. Dit doet u door te klikken op ‘Installeer voorbeelddata'.

Klik op volgende.

Stap 6

De installatie van Joomla! is nu klaar, u dient nu alleen nog de map ‘installation' te verwijderen van de server.

Voor het verwijderen van de ‘installation' map dient u in te loggen op het control panel. Voor het verwijderen van de ‘installation' map zie ‘verwijderen van een installatie map'.