Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Wat is een CMS?

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. Een Content Management Systeem is een platform waar het mogelijk is om heel eenvoudig uw teksten, afbeeldingen, video, enz. te plaatsen, wijzigen, beheren en publiceren. Tegelijkertijd zorgt het systeem voor een vaste structuur waardoor een samenhangend geheel ontstaat en eenduidige website getoond kan worden.

Content Management Systemen zijn dus ontwikkeld om klanten de mogelijkheid te geven zelf websites aan te kunnen passen. Het is door middel van een CMS niet meer nodig om een website te laten beheren door een websitebureau (of iemand anders die de scripttalen beheerst). Met behulp van databases en scripttalen als JavaScript, ASP en PHP kunnen nu websites worden ontworpen en geprogrammeerd die aan de wens van de klant voldoen.