Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Wat is een Virtual Server?

Wat is een Virtual Server?

Een virtual server is een server die middels virtualisatie software (VMware) is opgedeeld in kleinere gedeelten. Dat is ook zo bij hosting, waar immers ook een stukje server wordt gehuurd. Het verschil zit in het feit dat bij een virtual server de software zo is geprogrammeerd dat het gedeelte van de server zich gedraagt als een volledige server. Hierdoor is er veel meer vrijheid en kan deze individueel geconfigureerd, een hostname aangepast of een extra poort geopend worden in de firewall.

Een virtual server maakt gebruik van VMware software die de server opdeelt in een aantal kleinere 'servers'. Iedere 'server' draait zijn eigen besturingssysteem, waardoor het niet merkbaar is dat het een virtuele server is. Doordat virtual server slechts een gedeelte van een fysieke server inneemt, zijn de kosten een stuk lager dan de kosten van een dedicated server.

Voordelen van een virtual server:
- Met een Virtual Dedicated Server bespaart u kosten
- Een Virtual Dedicated Server wordt volledig op maat opgeleverd
- Een Virtual Dedicated Server is flexibel en schaalbaar
- Met een Virtual Dedicated Server kunt u duurzaam ondernemen
- Bij een Virtual Dedicated Server krijgt u een eigen set van 2 IP adressen
- Bij een Virtual Dedicated Server heeft u de mogelijkheid om nameservers aan uw server te koppelen
- De Virtual Dedicated Servers van Hosting.nl zijn volledig geïsoleerd in zowel performance (dataverkeer, CPU) als in beveiliging, functies, foutmeldingen en adressering