Hosting.nl - Veel Gestelde Vragen - Hoe importeer ik contactpersonen uit Outlook in webmail?

Hoe importeer ik contactpersonen uit Outlook in webmail?

Uw Outlook-adresbestanden kunt u als volgt importeren in webmail:

1. Start Outlook
2. Klik op 'contacts'
3. Kies uit het menu 'Bestand, importeren en exporteren' (File, Import and Export)
4. Kies 'naar bestand exporteren' (export to a file) en kies volgende (next)
5. Kies 'Komma gescheiden (DOS)' (Comma Seperated Values (DOS)) en kies volgende (next)
6. Selecteer uw contact persoon folder en kies volgende (next)
7. Klik op 'bladeren' (browse) en kies een naam en locatie waar u de bestanden wenst op te slaan en zometeen weer makkelijk kunt bereiken
8. Klik op 'volgende' (next) en 'voltooien' (finish)

U heeft nu uw contacten uit Outlook geexporteerd naar een plat tekst bestand waarin de waardes door komma's gescheiden zijn. Om dit bestand in uw webmail te importeren onderneemt u onderstaande stappen:

1. Start uw webmail
2. Klik op Adresboek bovenin het menu
3. Klik op Import/Export bovenin het menu
4a. Kies bij 'Selecteer het importformaat:'; Komma gescheiden waarden
4b. Zet een vinkje voor 'Bevat, bij importeren van CSV data, de eerste rij de veldnamen?'
4c. Kies bij 'Selecteer de importbestemming:' 'MyAddressBook' als bestemming
4d. Klik op 'Bladeren' (Browse) bij 'Selecteer het te importeren bestand'
4e. Blader naar de plek waar u in de vorige stap het ge-exporteerde Outlook bestand heeft opgeslagen, selecteer deze en kies vervolgens 'Open' (Open)
4f. Klik op importeren
5a. In het volgende scherm vindt u onder de noemer 'Selecteer twee overeenkomende velden.' twee kolommen, de eerste kolom heet 'Geimporteerde velden:' en de tweede kolom heet 'Beschikbare velden:'. De bedoeling hiervan is om paren te maken tussen beide kolommen, zie voor een voorbeeld 5b
5b. Kies 'Bedrijf' (Company) uit de kolom 'Geimporteerde velden:' en kies vervolgens 'Bedrijf' uit de kolom 'Beschikbare velden:'.
5c. Klik vervolgens op de knop 'Paar toevoegen' en u ziet het gekozen paar verschijnen in de tabel 'Overeenkomende velden', hier kunt u tevens een paar verwijderen indien nodig
5d. Herhaal 5b en 5c totdat alle gewenste data gekoppeld is
6. Klik op importeren als alles goed gaat verschijnt er nu een boodschap 'CSV bestand met succes geimporteerd'
7. Klik op 'Bladeren' in het menu aan de bovenkant
8. Druk op de knop 'Weergeven' en daar vindt u de geimporteerde contact informatie terug

De contactpersonen zijn nu geimporteerd in de webmail.

Komt u er niet uit? Mail zo specifiek mogelijk het probleem naar servicedesk@hosting.nl onder vermelding van uw inlognaam/domeinnaam.